We are here to create opportunities for young talent

Home / Stories / Meet the winner(s): Eva

Meet the winner(s): Eva

Nov 11, 2021

By: Nicholas Pirard

Reading time: 2 minutes
Eva

After every new pitch, we highlight the winner(s) in their own words. First up, our winner of the AH pitch: Eva Lokhorst.

Mijn naam is Eva Lokhorst. Geboren, gezegend en belast met een vol en creatief hoofd is denken en bedenken hetgeen dat mij al 25 jaar gelukkig maakt.

Als kind deed ik dat met verf, glitters en kleurpotloden. In mijn puberjaren ontdekte ik de naaimachine en fantaseerde ik van een toekomst als modeontwerpster. Deze droom wisselde ik in voor de studie Communicatie Multimedia Design. Ja, die ene studie die je net (n)iets leert. Vormgeven vond ik geweldig; beelddenken en hersenspinsels van anderen vertalen naar passend beeld. Na twee jaar voor mijzelf te hebben gewerkt, startte ik als DTPer en vormgever bij een klein communicatiebureau.

Tijdens die laatste stap ontdekte ik dat vormgeven nog maar het topje van de ijsberg is. Design vind ik leuk, maar mijn hart gaat écht sneller kloppen van de fase die aan het vormgeven voorafgaat. De fase waarin menselijke inzichten, woordkunst, beeld, geluid, ronde verhalen en commercie samenkomen. En wat blijkt… dit alles heeft een daadwerkelijke functietitel; creative.

Dit is wat ik wil. Dat voel ik in mijn hart maar ook in mijn kleine teen. Alleen de vraag is: hoe?
Daar sta je dan als broekie met een vormgeefportfolio aan de rand van een wereld waarvan je de taal, noch de cultuur kent.

Na meerdere koffietjes, biertjes en oriënterende telefoongesprekken wezen alle pijlen dezelfde kant op. Daar kwam JongeHonden om de hoek kijken. Dé kans om te kunnen proeven van deze droom. Deze kans greep ik graag met beiden handen aan. En al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Sterker nog; ze zijn overstegen. De open sfeer, een uitdagende briefing, een oprechte kans om jezelf te laten zien en veel andere puppy’s smaken naar meer. Veel meer.

Nu met een eerste Jonge Honden pitch, een geweldige ervaring en een nieuwe baan als creative bij XXS op zak heb ik heel veel zin in de toekomst. Een toekomst waarin ik hoop te groeien, te leren, mooie dingen te bedenken en bij te dragen aan een groter geheel. En als ik ook mag dromen; hoop ik stiekem op een dag mee te gaan naar Cannes.