Please Don't Next this child

Hoort bij de pitch: Peoples Trust

Creatieve Rationale: Please don’t ‘Next’ this child. Idee: Online en op straat ‘verbinden’ we mensen live met een ruimte van 1 bij 2, die eruit ziet als een peeskamertje uit de kinderbordelen van India. Via een bewegend display in de kamer wordt de toeschouwer geïnformeerd over de verschrikkelijke omstandigheden van de kinderprostitutie, het goede werk van People’s trust en wordt gevraagd om te helpen: door het sturen van een SMS kan een bijdrage van 1Euro worden geleverd aan People’s Trust. Als de toeschouwer een SMS stuurt is dit gelijk terug te zien op een counter, die in de kamer staat. Hierop is te zien hoeveel geld er via deze actie is ingezameld. Het kamertje wordt natuurlijk door People’s trust gebouwd en gefilmd. Medium: Chat-Roulette Op Chat Roulette, een website die willekeurig chattende mensen aan elkaar verbindt, wordt de gebruiker verbonden met de kamer van People’s trust.Aan de muur hangt een foto van een meisje, met de tekst: Please don’t ‘next’ this child. (Deze tekst slaat terug op ‘nexten’: het klikken op ‘volgende’ bij Chat Roulette.)Op het display komt de tekst voorbij: “ This is Anjali, a former Indian Child Prostitute. For five years she was kept in a room like this and was sexually abused 20 times a day. Dutch organisation People’s trust rescued Anjali and gave her an education. Please don’t next children like Anjali. Donate 1 dollar to our cause by texting: I TRUST to 4499. ‘’ Als degene op Chat Roulette een SMS stuurt wordt dit gelijk zichtbaar op de counter.  Natuurlijk plaatsen we niet één camera op de ruimte, maar 200, waardoor het bereik van de uiting spectaculair vergroot wordt. 

Beelden bij deze case:

Please Don't Next this child
Please Don't Next this child

Reacties op deze case:

 • boetinho

  Me like muchos. Vind de Chat Roulette op zich genoeg.

  boetinho - 02 Apr 2010
 • ronvanhal

  Slim. Ik ben fan.

  ronvanhal - 02 Apr 2010
 • Huub
 • niksluijs

  Ik vind het tof, maar heb mijn twijfels of mensen op Chatroulette in de goede sfeer verkeren om te doneren.

  In één minuut 'next' ik gemiddeld zo'n tien keer en daar zitten regelmatig schokkende beelden tussen. De reden is simpel: Ik wil tieten zien.

  niksluijs - 06 Apr 2010
 • PaulWood

  Zeker leuk bedacht, maar moet me aansluiten op Herr Sluijs z'n mening: de "ik-wil-tieten-zien-gehalte" ligt toch echt een beetje te hoog onder chat-roulette fans om enigzins te kunnen intereseren in iets anders.

  PaulWood - 10 Apr 2010
 • edwardenroy

  Slim idee. Het is echter de vraag of het beeld in het voorstel prikkelend genoeg is om chatters te triggeren en vast te houden. Het is een feit dat de meeste chatters een hoog "ik-wil-tieten-zien-gehalte" hebben. Op een creatieve manier is het wel mogelijk om de aandacht vast te houden. Zoals de wel bekende piano improvisatie: http://www.youtube.com/watch?v=JTwJetox_tU

  edwardenroy - 16 Apr 2010

Login (of Registreer) om een reactie te plaatsen