Pitch deadline:

Briefing Canal Company

Deadline: 19 Apr 2012

Brief

Juryrapport (Arjen de Jong / Animal Farm):

1)  Toerist in eigen land. Zoals buitenlandse toeristen door Canal Company worden benaderd in 19 verschillende talen, worden binnenlandse toeristen aangesproken in een groot aantal Nederlandse dialecten. Een erg origineel idee dat mensen ook zeker als sympathiek en leuk zullen ervaren. Stel je komt bijvoorbeeld helemaal uit Friesland naar Amsterdam. Dan vind je het maar wat verrassend en attent dat je een verhaal over Amsterdam kunt horen in je eigen dialect. Canal Company bewijst hiermee dat het echt zijn best doet om het ook binnenlandse toeristen naar de zin te maken. Het thema "Toerist in eigen land" sluit hier goed bij aan. Het heeft het vermogen om nog vele jaren te kunnen worden gebruikt als campagnethema voor Nederlandse toeristen.

2) Het mooiste terras van Amsterdam. Een mooie, hele andere manier van kijken naar de Amsterdamse grachten en rondvaarten: eigenlijk zijn de grachten het mooiste terras van Amsterdam. Je kunt wel op een gewoon terras gaan zitten maar wat is er nou een mooier dan een drankje te drinken op het water terwijl de Amsterdamse grachten aan je voorbij trekken? Helaas werd deze gedachte alleen uitgewerkt in een bord dat aan een brug bevestigd was. Als dit thema veel breder was uitgewerkt, echt als een campagne was neergezet, had de strijd om de eerste plaats nog heel spannend kunnen worden.

3) De kortste vakantie van Nederland. In deze campagne werden rondvaarten van de Canal Company neergezet als de kortste vakantie van Nederland. Een leuke, heel andere manier om naar een rondvaart te kijken die ook nog eens klopt als een bus. Want inderdaad, na een uurtje ben je al weer terug op de aanlegsteiger. Met name de ultrakorte radio- en tv-commercials zetten deze gedachte opvallend neer.

 

Participating dogs

bartloomans jwpijnenburg Frank khaterehrita roosgreiner Gertjan diederik_hoffland JaelGradenwitz namivan Ramin marcelhaasdijk Auke jorgvde AyeltK FLA erwinski QuincyHenriquez lennardfreij JaapenStefan Sharon_Goldstoff jimmymars mschippers tombremerkamp leonoorendiederik

friends

 • DDB Unlimited logo
 • Made For Digital logo
 • The Boardroom logo
 • dept logo
 • Dorst & Lesser logo
 • Qontentmatters logo
 • Artbox logo
 • 51 North logo
 • SuperHeroes logo
 • Born05 logo
 • TBWA logo
 • 180Kingsday logo
 • MediaMonks logo
 • Dawn logo
 • Ogilvy logo
 • Fitzroy logo
 • Boomerang Agency logo
 • VIRTUE (the creative agency by VICE) logo
 • Roorda logo
 • Capitola logo
 • Sunshine and sausages logo
 • Alfred logo
 • ARA logo
 • Wolfstreet logo
 • Eigen Fabrikaat logo
 • Lemon Scented Tea logo
 • Mensch logo
 • &samhoud media logo
 • L'eau logo
 • Energize logo
 • Today is Canday logo
 • Joe Public logo
 • Sizzer logo
 • Unbranded logo
 • Isobar logo
 • Leo Q logo
 • The Odd Shop logo