Delen maar
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Facebook
Radio 4

Opdracht

Radio 4 vergrijst en wordt gepercipieerd als te elitair. Leeftijd en opleidingsniveau van de huidige luisteraar zijn te oud. De identiteit van Radio 4 sluit nu goed aan bij de kenners van klassieke muziek. De jongere liefhebbers van klassieke muziek voelen zich minder aangesproken. Zij vinden Radio 4 niet toegankelijk en oubollig. Terwijl de programmering (vooral overdag) juist meer laagdrempelig is geworden.

Ontwikkel een middelenvrije campagne, waarbij we een jongere doelgroep (35+) van liefhebbers aanspreken en voor hen de drempels verlagen door Radio 4 neer te zetten als een brede zender die midden in de samenleving staat en die prettig is om naar te luisteren.

Jury Marq Strooy en Robin Zuiderveld - creative directors Y&R NotJustFilm

"Leuke ideeën gezien. Alleen ook veel ideeën die lieten zien/horen hoe mooi klassieke muziek is, iets dat de doelgroep allang weet. De koppeling met Radio 4 ontbrak daarna. Veel nieuwe media concepten, maar echt een 'briefing krakende grote gedachte' ontbrak."

1. Nick & Pieter
"Dit idee zit goed op wat de doelgroep beweegt. Het maakt nieuwsgierig, Wij zouden wel willen weten welke muziek er dan onder de actualiteit wordt gelegd. Dus zouden we erop klikken. Mooi, simpel idee dat een goed gevoel meegeeft. En erg goed bij Radio4 past."

2. Stephan Apswoude & Jaap Grolleman
"Dit is een vernieuwende manier om de doelgroep te bereiken en dus past het goed bij Radio 4. Vooral erg geschikt om te koppelen aan de live radioconcerten. Een helder, simpel en goed idee."

3. Sjoerd Verbrugge
"Een slim en creatief bedacht idee. Helaas wil je de huidige doelgroep niet afstoten, daarom kan de klant dit niet uitvoeren. Desalniettemin een zeer creatief, goed idee."

Radio 4

Uitslag

Radio 4

Jury

 

Deelnemers aan deze pitch

Fabio SophiaOntwerpt DesireeSchrijft SorayaChakri DojoDingDong huub_tim Ruben_en_David josine sjoerdv Ingmar ErikJanD Huub sapswoude mroumen Sytsevliegen nphilipse

Ingeleverd werk bij deze pitch

SorayaChakri

sdf

details...

DesireeSchrijft

Verklassiek je Muziek

details...

mroumen

Radio 4 - Klassiek leeft!

details...

Ruben_en_David

“Met Radio 4 fluitend door de file”

details...

josine

Live 4 You

details...

huub_tim

Radio 4 - Banner

details...

nphilipse

Radio 4

details...

sjoerdv

Radio4

details...

SophiaOntwerpt

Verklassiek je Muziek

details...

DojoDingDong

Radio 4

details...

sapswoude

Radio 4 || Klassiek leeft op 4

details...

Fabio

The Lost Symphony

details...

Ingmar

Een frisse wind door radio 4

details...

Huub

Radio 4 - Ontsnap aan de dagelijkse hectiek.

details...